Kahta Devlet Hastanesi Modernize Ediliyor

150 yatak kapasitesi ile hizmet veren Kâhta Devlet Hastanesi, yeniden yapılanma süreciyle tepeden tırnağa yenilenmeye devam ediyor.

Sağlık alanında kaliteli hizmetin sunulduğu Kâhta Devlet Hastanesine günlük 3 binin üzerinde hasta müracaat ediyor. Gün geçtikçe artan hasta ve ziyaretçi sayısı ve mevcut alanların günümüz şartlarında ihtiyacı karşılayamaması nedeniyle hastane yönetimi çalışma başlattı.

Bölgede nitelikli nüfus artışından dolayı Kâhta Devlet Hastanesinin her alanda daha modern standartlara kavuşturulmasını kendileri için önem arz ettiğini belirten Kâhta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, ortak kullanım alanlarının tamamında yenileme ve modernizasyon çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Birkaç hafta içinde hummalı bir çalışma başlatacaklarını ifade eden Dost, yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti:

“Bugüne kadar hastanemizde yapmış olduğumuz fiziksel düzenlemelerle birlikte tıbbi hizmetlerde de verimli ve kaliteli bir artışın sağlandığına şahit olduk. Sağlık Bakanlığı kriterlerine uygun bir şekilde tüm ortak kullanım alanlarımızı ve tuvaletlerimizi (lavabolar ve aksesuarlar dâhil) baştan aşağı yenileyerek modernize edeceğiz. Yatan hasta servislerimizi ve binamızın tamamında bulunan yer karolarını antibakteriyel granitle (sağlıklı, pürüzsüz, gözeneksiz) kaplayacağız. Bu çalışmalarla birlikte engelli hastalarımızın hizmete erişimini en üst düzeye çıkarmak için gerekli olan düzenlemeleri de büyük bir titizlikle yapacağız. Çalışmalarımız, hizmet işleyişini aksatmayacak şekilde mesai saatleri sonrası ve hafta sonları da dâhil olmak üzere aralıksız sürdürülecektir. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.“ dedi.

Hastaneden yararlanan tüm hastalara daha hijyenik, modern, titiz ve güler yüzlü bir ortamda hizmet vermeye devam edeceklerini kaydeden Dost, “Projelerin kabulü ve sağlanan mali desteklerden dolayı TBMM Başkanvekili Sn. Ahmet Aydın başta olmak üzere, Milletvekillerimize ve İl Sağlık Müdürü Sn. Erdoğan Öz’e teşekkürü borç bilirim” dedi.

Başhekim Dost, Kâhta Devlet Hastanesinde yapılan çalışmaların ve yeniliklerin tüm hizmet alanlarını kapsayacak şekilde devam edeceğini söyledi.