Sağlık Personeline Elektronik Rapor Eğitimi Verildi

Kahta SGK İlçe Müdürlüğü ve Kahta Devlet Hastanesi işbirliği ile hastane çalışanlarına E-Rapor hakkında eğitim verildi.

Kahta Devlet Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitime SGK İlçe Müdiresi Remziye Evren, Hastane Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, Başhekim Yardımcısı Dr. İshak Karakurt, Hekimler, Tıbbi Sekreterler, Kat Sekreterleri ve Veri Giriş Personelleri katıldı.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Hastane Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, İnsan odaklı çalışan bir kurum olarak bu gibi eğitimlerin daha sık yapılmasını arzu ettiklerini belirtti.

Dost, “Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek ve vatandaşı mağdur etmeden en hızlı şekilde işlemlerinin yürütülmesi hususunda ortak hareket edeceğiz.” dedi.

SGK İlçe Müdiresi Remziye Evren ise, E-Rapor sistemine geçilmesiyle hem SGK personelinin hem de Hastane personelinin iş yükünün azaldığını, geçici iş göremezlik ödeneklerin sigortalılara ödeme sürecinin kısalarak hem zaman hem emek tasarrufu sağlandığını söyledi.

Eğitimde elektronik rapor verme, elektronik rapor verilirken yaşanılan sıkıntıların giderilmesi ve ilgili genelgeye göre yeni uygulamaya geçen sağlık hizmet sunucularına uygulanacak idari para cezası hakkında bilgi verildi.

İlginin yoğun olduğu eğitimde, katılımcıların E-Rapor sistemiyle ilgili kafalarındaki birçok sorunu giderdiklerini belirtmelerinin ardından eğitim son buldu.

• Sağlık Personeline Elektronik Rapor Eğitimi Verildi (2).JPG
  • Sağlık Personeline Elektronik Rapor Eğitimi Verildi (3).JPG