Palyatif Bakım Desteği ile Moral Buluyorlar

manset.JPG

Sağlık durumu ağır hastaların son dönemlerini rahat geçirmelerini sağlamak ve yakınlarına destek olmak amacıyla açılan “Palyatif Bakım Üniteleri” ile en zor durumdaki hastalar ve yakınları moral buluyor.

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Kâhta Devlet Hastanesi bünyesinde 2016 yılında hizmet vermeye başlayan Palyatif Bakım Ünitesi, vatandaşlardan tam not alıyor. Sağlık durumu ağır olan, kanserin son evrelerini yaşayan hastaların son dönemlerini huzur içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla kurulan ünite, hasta yakınlarına da büyük destek oluyor.

Kâhta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, hastaların yaşam kalitesinin artırılmasının amaçlandığı palyatif bakım hizmetleriyle ilgili bilgi verdi.

Dost, “Palyatif Bakım Ünitesi, sağlıkta dönüşümün en önemli projelerinden bir tanesidir. Nisan 2016 yılında hizmet vermeye başlayan 6 yatak kapasiteli ünitemizde 6 hemşire, 1 Tıbbi Sekreter, 1 Temizlik Personeli’nin yanı sıra her hastanın beslenmesini değerlendiren diyetisyen, hem hastaya hem de hasta yakınına psikolojik destek veren psikoloğumuz, fizyoterapist ve sosyal hizmet uzmanımız ile din görevlilerimiz var. “

“Amacımız Yaşam Kalitesini Arttırmak”

Dost, “Palyatif bakımdaki amacımız, hastalarımızın ev ortamındaki gibi bakımlarını sağlamak, yaşamlarının son dönemlerini rahat bir şekilde geçirebilmelerine olanak tanımak ve gerekli ihtiyaçlarını gidermektedir. Gerek hastalar, gerekse yakınları verdiğimiz hizmetten çok memnunlar. Yatırım ve desteklerinden dolayı TBMM Başkanvekilimiz Sayın Ahmet Aydın’a ve Genel Sekreterimiz Sayın Erdoğan Öz’e teşekkürü borç bilirim.” dedi.

“Burada Bir Aile Ortamının Oluştuğunu Görüyoruz”

Hasta Yakını Abdulkadir Özçiçek ise, “Hem annemin hemde benim moralim düzeldi. Yapılan tedavi ile birlikte manevi destek de alıyoruz. Burada bir aile ortamının oluştuğunu görüyoruz. Tüm ihtiyaçlarımız fazlasıyla karşılanıyor. Bize bu imkânları sağladıklarından dolayı hastane yönetimine teşekkür ediyorum. Allah devletimizden ve buradaki personelden razı olsun.” dedi.

• 1F7A4775.JPG
  • 1F7A4781.JPG