Hastane Personeline (CPR) İleri Yaşam Desteği Eğitimi Verildi

Kahta Devlet Hastanesi tarafından sağlık çalışanlarına (CPR) İleri Yaşam Desteği eğitimi verildi.

Hastane eğitim birimi tarafından hazırlanan eğitim, Acil Tıp Uzmanı Dr. Burak Nakış tarafından anlatıldı.

Hastane konferans salonunda pandemi tedbirleri kapsamında verilen eğitime katılacak sağlık personeli, gruplar halinde içeri alındı. El dezenfeksiyonunu sağlamak amacıyla salon girişinde antiseptik el dezenfektanı hazır bulunduruldu. Salondaki koltuklar, sosyal mesafeye uygun bir şekilde düzenlendi.

Acil Tıp Uzmanı Dr. Burak Nakış, insan hayatı için kritik öneme sahip olan CPR ileri yaşam desteği uygulamalarındaki güncel yaklaşımları anlattı.

Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, “Bu gibi eğitimlerin sağlık çalışanlarımızın meslek hayatına katkıları çok büyük. Pandemi sürecinin başından itibaren basın ve bilgi işlem birimlerimizin ortak çalışmasıyla kurum içi dijital bir platform oluşturduk. Personelimize yönelik eğitimlerimizi hazırladığımız görsel ve işitsel çalışmalarla online bir şekilde vermeye başladık. Personelimiz, gerek bu platformda, gerekse de uygulamalı olarak eğitimlerini almaya devam etmekte. İnsan hayatını kurtarmaya ve korumaya yönelik eğitimlerimizi pandemi tedbirleri kapsamında vermeye devam edeceğiz.” dedi.