Kahta’da 'Covid-19’dan Korunma' Broşürleri Dağıtıldı
03 Kasım 2020

ELHijyen.png

Kahta Devlet Hastanesi tarafından Koronavirüsten korunmak için alınacak tedbirlerin yer aldığı broşürler dağıtıldı.

İnsan sağlığını tehdit eden Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı mücadelesini sağlık çalışmalarıyla dört bir koldan sürdüren Kahta Devlet Hastanesi, bir yandan da vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. İnsan sağlığını birinci öncelik olarak gören Kahta Devlet Hastanesi, içerisinde koronavirüs hakkında bilgi notlarının bulunduğu broşürleri vatandaşlara ve esnafa dağıttı. Korunmak için neler yapılmalı, maske, el hijyeni ve 14 kuralın yer aldığı broşürler Kahta Devlet Hastanesi personeli tarafından pazarcı esnafına, muhtarlara ve vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

Koronavirüs’ten korunmada en önemli tedbirin el temizliği, maske ve sosyal mesafe olduğuna dikkat çeken Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, vatandaşların bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini istedi.

Başhekim Dost, şunları kaydetti:

“Kahta Devlet Hastanesi olarak hijyen uygulamalarının yaygınlaştırılmasını önemli bir koruyucu sağlık hizmeti olarak değerlendiriyoruz. Hemşehrilerimizin maske türü olarak standart maskeleri kullanması yeterlidir. Bununla birlikte en önemli önlem, el temizliği ve en az 1,5 metrelik sosyal mesafenin korunmasıdır. İlçemizde dağıtımını gerçekleştirdiğimiz broşürlerdeki kurallar toplumun her kesimi tarafından uygulanabilir ve son derece etkili bir yöntemlerdir. Lütfen bu kurallara riayet edelim. Koronavirüs, alacağımız tedbirlerden güçlü değildir."

• WhatsApp Image 2020-07-29 at 20.30.42 (1).jpeg
  • WhatsApp Image 2020-07-29 at 20.30.42 (2).jpeg