14 Kasım Diyabet Günü Farkındalık Etkinliği
03 Kasım 2020

Kahta Devlet Hastanesi’nde 14 Kasım Diyabet Günü dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

Kahta Devlet Hastanesi’nde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla stant açılarak, diyabet ve şeker hastalığına karşı vatandaşlar bilgilendirildi. Giriş katında açılan stantta vatandaşların kan şekeri ölçümü, tansiyon, kilo ve boy gibi ölçümleri yapıldı.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, şeker hastalığının çok ciddi rahatsızlıkların oluşmasına neden olduğunu aktararak, halk sağlığının korunması, geliştirilmesi ve toplumda sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesini sağlamak amacıyla yürütülen rutin çalışmalar dışında 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle de diyabete olan farkındalık düzeyinin artmasına katkı sağlamak amacıyla bir günlük etkinlik düzenlendiklerini söyledi.

Başhekim Dost, sağlıklı bir yaşam için gerekli kontrollerin ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Etkinliğe katılan vatandaşlara diyabet tatlısı ikram edildi.

• Kahta’da Diyabet Günü Etkinliği (4).jpeg
  • Kahta’da Diyabet Günü Etkinliği (5).jpeg