Emzirme Destek ve Relaktasyon Polikliniği
17 Haziran 2022

Untitled-1_2_3.png

EMZİRME VE RELAKTASYON POLİKLİNİĞİ

Kahta Devlet Hastanesi olarak amacımız; yeni doğan bebeklerin anne sütü alması ve bu sayede kendine güvenen sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamaktır. Annelere emzirme desteği verildiğinde emzirmenin devamlılığı daha fazla sağlanmaktadır. Doğum öncesi ve sonrasında (gebe okulu, emzirme danışmanlığı) anne adaylarına ve annelere anne sütünün önemi, emzirme pozisyonları, tensel temasın önemi, meme de sorun (tıkalı meme, mastit, abse) olan anneleri bilgilendirme, emzik ve biberon kullanımının zararları, YDYB ünitesinde yatan bebekleri için süt sağması gereken annelere sütün sağılması, saklanması ve transferi hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.

Anne –Bebek taburcu olduktan sonra da emzirmenin sürekliliğini sağlamak için iletişim kurabilecek adresler paylaşılarak desteğe devam edilmektedir.

Hastane olarak ilk 6 ay sadece anne sütü ve devamında tamamlayıcı besinlerle en az 2 yaşına ve üzerine emzirmeyi sürdürmelerini destekliyoruz.

RELAKTASYON POLİKLİNİĞİ

Relaktasyon yeniden emzirme sürecidir. Emzirmeye ara verilip bebeğini yeniden emzirmek isteyen, evlat edinen, meme reddi yaşayan annelere  uygulanır.

Emzirme ile ilgili sorun yaşayan anneler ile görüşme yapılarak, tespit edilen sorunlara çözümler içeren eğitimler verilir. Başarılı emzirmeyi sağlayana kadar anne polikliniğe davet edilerek eğitimlere devam edilir.

EMZİRME VE RELAKTASYON POLİKLİNİĞİ

Kahta Devlet Hastanesi