Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyasına Yoğun İlgi

Kahta Devlet Hastanesi ve Kızılay işbirliği ile Kan ve Kök Hücresi bağışı kampanyası düzenlendi.

Yüzyıl parkında Kahta Devlet Hastanesi ve Kızılay işbirliği ile düzenlenen  Kan ve Kök Hücresi bağışı kampanyasına vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Kampanya hakkında konuşan Kahta Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Betül Sertel, “Kahta Devlet Hastanesi olarak Kızılay ile birlikte düzenlediğimiz Kan ve Kök Hücre bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Katılımın çok olması bizi oldukça memnun etti. Biz kurum olarak personelimizle beraber bu kampanyaya destek veriyoruz.  Özellikle de Kahta Kaymakamlığı, Kahta Belediyesi, Kahta Gençlik Merkezi ve diğer tüm kurumlar bize destek olmak için burada bulunuyorlar. Hem gönüllü olarak çalışıyorlar hem de kan bağışında bulundular. Kampanyamıza gösterdikleri ilgiden dolayı Kahta halkına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kampanyaya katılan AK Parti Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni, “Kahta’da başlatılan Kan ve Kök Hücre kampanyasına destek olmak amacıyla buraya geldik.  AK Parti ilçe teşkilatı olarak birlik ve beraberlik içerisinde kan bağışı yapıyoruz. Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda inşallah askerlerimiz zaferle ayrılır. Allah, kimseyi kana muhtaç etmesin. Herkes bilsinki devletimiz için canımızı da veririz” dedi.

Kan ve Kök Hücre Kampanyasına katılan vatandaşlar ise, “Kan ve kök hücre çok zor bulunuyor. ‘Hayat kurtarmak kanımızda var’ sloganıyla bizlerde kanımızı bağışlayarak bu kampanyaya destek olmak istedik. Aynı zamanda hem kan ihtiyacı olan hasta vatandaşlar için hem de Afrin’de ‘Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında bulunan askerlerimize destek olmak içinde buradayız. Bizler gerekirse askerlerimiz için sadece kanımızı değil canımızı da veririz. Allah, askerlerimizin yardımcısı olsun. Kanımız da canımız da Afrin’de bulunan askerlere fedadır. Eğer bizlere ihtiyaç duyulduğunda askere gitmeye hazırız. Bütün vatandaşların kan vereme duyarlılığına katılmaları istiyoruz. Bir kan vermek üç canı kurtarmaya bedeldir” dedi.

• 1F7A7212.JPG
  • 1F7A7195.JPG