Diyabet Okulu Eğitimleri Devam Ediyor

RRAA.JPG

Hastanemizde diyabet eğitim hemşiresi tarafından davet edilen diyabet hastaları ve hasta yakınlarının katılımı ile “Diyabet Eğitimi” gerçekleştirildi.

Hastanemizde tedavi gören ve takipleri devam eden diyabetik hasta ve hasta yakınlarına yönelik diyabet eğitimi düzenlendi. Diyabet Eğitim Hemşiresi Nermil Mulhan tarafından diyabette genel bilgiler, insülin tedavisi, ayak bakımı, hipoglisemi konularında eğitim verildi.

Diyabet okulu adı altında düzenlen eğitime yoğun ilgi ve katılım sağlanıyor.

Hastaların yaşam kalitesinin yükseltilmesinin birincil görevleri olduğunu ifade eden Hastane Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, "Diyabet, Sağlık Bakanlığımızın özellikle üzerinde durduğu bir konudur. Hastalarımızın bedensel ve ruhsal bütünlüklerinin korunması adına, yaşamsal aktivitelerine yön vermeye, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmeleri için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.”dedi.