Kahta Devlet Hastanesinde ‘HAP’ Tatbikatı Yapıldı

Kahta Devlet Hastanesinde Acil Durum ve Afet Planı (HAP) çerçevesinde KBRN, Deprem ve Yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Kahta Devlet Hastanesinde Afet ve acil durumlarda etkin sağlık hizmeti sunmak için, afet yönetiminin hazırlık ve zarar azaltma döneminin en iyi şekilde değerlendirilmesi, risklerin ve kayıpların azaltılması amacıyla etkin bir planlama süreci oluşturularak UMKE Görevlileri, 112 Acil Ekipleri ve Kahta Belediyesi İtfaiye ekiplerinin katılımı ile Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) saha tatbikatı gerçekleştirildi.

Hastane bahçesinde gerçekleşen tatbikat öncesi UMKE ekipleri tarafından hastane personeline afet planlamasının gerekliliği ve alınması gereken önlemler anlatıldı.

Başhekim Yardımcısı Dr. Betül Sertel tarafından yönetilen tatbikatta senaryo gereği 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Olayın bildirilmesiyle Kahta Devlet Hastanesine ulaşan 112 Acil Servis, AFAD, İtfaiye ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Kurumlararası Koordinasyon Sorumlularının yönlendirmesiyle serviste mahsur kalan hasta ve hasta yakınlarının tahliyesi sağladı. Tahliye edilen hastaların Acil Servis Ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldı. Kimyasal madde sızıntısı ihtimaline karşı güvenlik görevlileri önlemler aldı. Sızıntıya karşı ölçümler yapan AFAD ekipleri, yaptıkları ölçümlerde sızıntı olmadığı sonucuna ulaştı. Dumandan etkilenen ve durumu ciddi olan hastalara oksijen desteği sağlanırken,  ilçe merkezinden yaraları ve yanıkları, kırıkları ağır olan vatandaşlar ambulanslarla hastaneye getirilerek müdahale edildi. Toplanma alanındaki hastalar aciliyet durumuna göre tedavi altına alındı.

Başarıyla tamamlanan tatbikat vatandaşlar tarafından ilgiyle izledi. Tatbikatta yaralıların makyajları ve yaralandıktan sonra gösterdikleri reaksiyon gerçeği aratmadı.

• Kahta Devlet Hastanesinde HAP Tatbikatı Yapıldı (6).JPG
  • Kahta Devlet Hastanesinde HAP Tatbikatı Yapıldı (3).JPG