AMATEM Polikliniği Hizmet Vermeye Başladı

Kahta Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) hizmet vermeye başladı.

Bölgedeki mevcut bağımlı hastalara yönelik kapsamlı danışmanlık, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin verileceği AMATEM’de, bağımlılık tedavisi, Uzman Psikiyatrist ve Psikologlar eşliğinde yürütülecek.

Alkol ve madde kullanımının erken tanınması ile birçok olumsuz sonucun gelişmesi önlenebileceğini belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Elvan Çiçekçi, bağımlılığın irade bozukluğu değil bir beyin hastalığı olduğunu söyledi.

Çiçekçi, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Alkol ve madde kullanımının erken tanınması ile birçok olumsuz sonucun gelişmesi önlenebilir. Bağımlılık tedavi süreci kişinin kendi isteği ile bağımlılık polikliniğine randevu alıp, başvurarak başlar. Tedavi sürecinde Arındırma (detoksifikasyon) yöntemiyle vücudun maddeden temizlenmesi amaçlanır. Medikal tedavi ve psikoterapi  ile bütüncül bir tedavi yaklaşımı uygulanır. Bu süreçte özellikle sosyal destek ve hastanın kendi isteği bağımlılıktan kurtulmak için en önemli etmendir.”

Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost ise, “AMATEM’de tedavi amaçlı alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan kurtulmak isteyen bireylerin kendi istekleri ile tedavileri yapılmaktadır. Bu gönüllü olarak yapılan başvurulara yönelik bir hizmettir, herhangi bir zorunluluk yoktur. Bu nedenle polikliniğimize başvuru sırasında kişilerin kendi isteği ile tedaviye karar verdiğini bildirmesi önemlidir. AMATEM polikliğinimiz hafta içi her gün hizmet vermekte olup, doğrudan müracaatın yanısıra; MHRS ve 182 üzerinden randevu ile hasta kabulü yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.