Hastanemizde 2019 Yılı Masa Başı HAP Tatbikatı Yapıldı

Kahta Devlet Hastanesi’nde acil ve afet durumlarına hazırlıklı olabilme amacıyla Masa Başı HAP tatbikatı gerçekleştirildi.

Sağlık Kurumları Afet ve Acil Durum Planları Uygulama Yönetmeliği kapsamında, Kahta Devlet Hastanesi’nde Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) tatbikatı yapıldı.

Sivil Savunma Uzmanı Hasan Yavaş’ın organizasyonunda ve Hastane Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost başkanlığında yapılan tatbikatta birçok kurumdan personel görev aldı.

Tatbikatta, görev alan personele afet ve acil durumlarında nasıl hareket edileceği, acil durum planlarının uygulanabilirliği, hastanenin tıbbi ve fiziksel kapasite ve yeteneklerini nasıl verimli kullanabilecekleri aktarıldı.

Olası afetlere karşı hazır olmak adına tatbikatları periyodik olarak yaptıklarını ifade eden Hastane Başhekimi Op.Dr.Abdulkadir Dost, “Olası afet ve acil durumlarda hazırlıklı olunması büyük önem taşımakta. Hastane yönetimi olarak oldukça başarılı ve öğretici geçen, aynı zamanda farkındalık oluşturan bu uygulamaları farklı afet senaryoları hazırlayarak daha da geliştirmekteyiz. Yaptığımız deprem konulu masa başı tatbikatında görev alan herkese teşekkür ederim.” dedi.

• Kahta Devlet Hastanesi’nde Masa Başı HAP Tatbikatı (6).jpeg
  • Kahta Devlet Hastanesi’nde Masa Başı HAP Tatbikatı (3).jpeg