2019 Yılı HAP Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi
23 Aralık 2021



Kahta Devlet Hastanesinde Acil Durum ve Afet Planı (HAP) uygulama yönetmeliği kapsamında KBRN, Deprem ve Yangın tatbikatı yapıldı.

Kahta Devlet Hastanesi'nin afet ya da acil durumlara hazırlıklı olması amacıyla oluşturulan Hastane Afet ve Acil Durum Planı çerçevesinde 2019 yılı masa başı ve uygulamalı saha tatbikatları başarıyla gerçekleştirildi.

Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü'nden gelen gözlemcilerin hazır bulunduğu, UMKE, 112 Acil, AFAD, ve 110 İtfaiye olmak üzere 100’den fazla kişinin görev aldığı tatbikata hastane yönetimi, hastane personelleri ve sağlık meslek lisesi öğrencileri katıldı.

Tatbikatta senaryo gereği 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Olayın bildirilmesiyle Kahta Devlet Hastanesine ulaşan 112 Acil, AFAD, İtfaiye ve ÜMKE kurumlar arası koordinasyon sorumlularının yönlendirmesiyle serviste mahsur kalan hasta ve hasta yakınlarının tahliyesi sağlandı. Tahliye edilen hastaların Acil Servis Ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldı. Kimyasal madde sızıntısı ihtimaline karşı güvenlik görevlileri önlemler aldı. Dumandan etkilenen ve durumu ciddi olan hastalara oksijen desteği sağlanırken,  ilçe merkezinden yaraları ve yanıkları, kırıkları ağır olan vatandaşlar ambulanslarla sahra hastanesine getirilerek müdahale edildi. Toplanma alanındaki hastalar aciliyet durumuna göre tedavi altına alındı.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, periyodik olarak doğal afet tatbikatı düzenlendiğini belirterek, doğal afetler sonrasında, çalışanların anında müdahale kabiliyetini geliştirmek için tatbikatın önemli olduğunu söyledi. Afetlere her an hazır olunması gerektiğini vurgulayan Dost, “Hızlı hareket etmeyi bu tür tatbikatlarla sağlamaya çalışıyoruz. Tatbikatta bizlere destek veren paydaş kurumlara çok teşekkür ediyorum. Başarılı bir tatbikat oldu.” dedi.

Tatbikat, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

  • 2019 Yılı HAP Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi (3).jpg
  • 2019 Yılı HAP Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi (5).jpg
  • 2019 Yılı HAP Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi (4).jpg
  • 2019 Yılı HAP Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi (2).jpg
  • 2019 Yılı HAP Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi (6).jpg
  • 2019 Yılı HAP Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi (9).jpg
  • 2019 Yılı HAP Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi (8).jpg
  • 2019 Yılı HAP Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi (7).jpg
  • 2019 Yılı HAP Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi (1).jpg