Hastanemizde Covid-19 Bilgilendirme Masası Kuruldu

Kahta Devlet Hastanesinde hasta ve hasta yakınlarının sağlığı, güvenliği ve risklerin önlenmesi kapsamında Covid-19 Bilgilendirme Masası kuruldu.

Bina girişine kurulan masada, Covid-19 tedavisi gören hastaların birinci derece yakınlarına tedavi süreçlerine ilişkin bilgilendirme yapılıyor.

Hasta yakını bilgilendirme masasında günlük olarak bilgi paylaşıldığını belirten Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, uygulama ile hasta yakınlarının endişeli bekleyişlerinin ve temasın azaltıldığını söyledi.

“Başhekim Dost, Covid-19 tedavisi gören hasta yakınlarımızın, hastasının tanı ve tedavi süreçleri ile tedavinin gidişatına yönelik bilgilendirmesi maksadıyla binamızın girişinde bilgilendirme masası oluşturduk. Burada görevlendirdiğimiz personelimiz, hekimlerimiz ile doğrudan iletişime geçerek hasta yakınlarımıza detaylı bilgiler vermekte. Bu sayede, hasta yakınlarımızın endişeli bekleyişlerini ve sosyal izolasyon kapsamında bina içerisindeki fiziksel temaslarını minimize etmiş oluyoruz. Tüm hemşehrilerimizin sağlık çalışanlarımızın yönlendirmelerine riayet ederek, toplum sağlığını korumaya yönelik kurallara uymasını rica ediyorum. Maske, mesafe ve temizlik önlemlerine eksiksiz uymalıyız.”