Kahta Devlet Hastanesi Kalite Puanı Yükseldi

Sağlık Bakanlığı tarafından Adıyaman'da yapılan Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) değerlendirmesinde Kahta Devlet Hastanesi 100 üzerinden 97.2 puan aldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl düzenli olarak Türkiye genelinde yapılan Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) değerlendirmesinde 100 üzerinden 97.2 puan alan Kahta Devlet Hastanesi, bugüne kadarki en yüksek kalite puanını aldı.

Sağlıkta kaliteyi son derece önemsediklerini ifade eden Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, Kahta Devlet Hastanesi olarak sağlık hizmetlerini bir adım daha ileri taşıma amacıyla çalışmalarını yürüttüklerini ifade ederek, Kahta Devlet Hastanesi'nin Türkiye'deki hastaneler arasında büyük başarısını da ispatladığını söyledi.

Dost, "Sağlıkta Dönüşüm Programının ana bileşenlerinden biri olan 'Nitelikli ve etkili sağlık hizmeti için kalite ve akreditasyon' ilkesine yönelik çalışmalardan biri de Sağlıkta Kalite değerlendirmeleridir. Bu kapsamda 24 Ekim 2017 tarihinde Sağlık Bakanlığı ekiplerince hastanemizde yapılan değerlendirmede hastanemiz, 100 tam puan üzerinden 97,2 puan alarak bu güne kadarki değerlendirmeler içerisindeki en yüksek puanını aldı. Bu sonuçlar ekip ruhu ile çalışmanın ne kadar iyi sonuç vereceğini bizlere bir kez daha göstermiş oldu."

Dost, "Bu vesileyle 2017 kalite değerlendirmesinde çok iyi bir performans gösteren tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik eder, kesintisiz ve kaliteli sağlık hizmeti için yoğun çaba sarf eden TBMM Başkanvekilimiz Sn. Ahmet Aydın'a ve  hiçbir zaman desteğini bizden esirgemeyen İl Sağlık Müdürümüz Erdoğan Öz ve ekibine de teşekkür ederim." dedi