Kâhta'da Kan ve Kök Hücre Bağışı

Kahta Devlet Hastanesi ve Kızılay Adıyaman Şubesi işbirliği ile düzenlenen kan ve kök hücre bağışı kampanyasına vatandaşlar ve sağlık çalışanları büyük destek verdi.

Kış aylarında kan bağışının az olması ve kanın sürekli ihtiyaç olmasından yola çıkılarak Kâhta Devlet Hastanesinde kurulan bağış noktasında vatandaşlar ve sağlık çalışanları kan ve kök hücre bağışında bulundu.

Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Doktor İlhami Özdemir, sadece ihtiyaç zamanlarında değil her zaman hatırlanması ve destek olunması gerektiğini belirtti.

Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost ise, “Yapılan bağışlar ile binlerce insanın hayatının kurtulacağı unutulmamalıdır. Kendi sağlığımızı korumakla birlikte, hiç tanımadığımız insanlara da derman oluyoruz. Bu yüzden biz de Kızılay ile ortaklaşa bir etkinlik düzenleyerek büyük bir özveri ile Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası düzenledik. Bu kampanyaya destek amacıyla bağışta bulunan vatandaşlarımıza ve kurum çalışanlarımıza çok teşekkür ederim.” dedi.

Kahta Devlet Hastanesi konferans salonunda sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen ‘Kök Hücre ve Kök Hücre Bağışı’ eğitiminde ise Biyokimya Uzmanı Dr. Orhan Yıldırım tarafından süreç hakkında bilgiler verildi.

• Kâhta’da Kan ve Kök Hücre Bağışı (2).JPG
  • Kâhta’da Kan ve Kök Hücre Bağışı (3).JPG